Doorbraak zaak Nouri: Schadevergoedingsregeling is rond.

Na ruim vier jaar heeft de familie van Adbelhak Nouri eindelijk een overeenstemming bereikt met Ajax over een schadevergoedingsregeling. Een arbitragezaak is dus nu van de baan, meldt de NOS.

Op 8 juli 2017 zakte Nouri tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen in elkaar. Nouri liep zwaar hersenletsel op. Al snel kwam naar voren dat de behandeling op het veld in Oostenrijk niet adequaat zou zijn geweest.

Een jaar later erkende Ajax alle aansprakelijkheid, echter kwamen de familie en juristen van de club niet tot een oplossing. Er is nu een overeenstemming maar de hoogte van het bedrag zal niet bekend worden gemaakt.

Advocaten John Beer en Lucas Hogeling claimden eerder dit jaar al dat Ajax aansprakelijk is voor de schade die het gevolg is van de fouten die tijdens de behandeling op het veld zijn gemaakt. “Er heeft lange tijd geen reanimatie plaatsgevonden waar dat wel onmiddellijk had moeten gebeuren. Zijn kansen op een goed herstel werden hem daarmee volledig ontnomen”, stelden zij.

“De tekortkomingen hebben tot gevolg dat Abdelhak permanent afhankelijk is van de zorg van anderen en dat hij niet heeft kunnen laten zien hoe zijn veelbelovende loopbaan als voetballer zich zou hebben ontwikkeld.”

Bron: RTL Boulevard

Auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven