Krijgen we een witte kerst? Deze weerman geeft antwoord!??

Als we Piet Paulusma mogen geloven krijgen we dit jaar een strenge winter met veel sneeuw en ijs. De vraag is alleen…krijgen we ook een witte kerst?

In onze contreien is het niet eenvoudig om twee weken op voorhand het weer te voorspellen. Weerman William Huizinga vertelt aan RTL Nieuws:

“Een winterverwachting voor Nederland hangt van veel factoren af. Het maakt het maken van een winterverwachting erg complex en de verwachting vooral erg onzeker.”

“Het fluctueert enorm. We zitten in een grillig patroon. Het gaat de komende dagen ineens naar de 10 graden toe, en volgende week wordt het weer wat kouder. Zo gaat dat steeds”, aldus de weerman.

Het European Centre voor Medium-Range Weather Forecasts maakt echter weerkaarten voor een maand. Als we dat bekijken, kunnen we concluderen dat de kans op sneeuw met kerst, klein is.

De temperaturen zijn weliswaar laag genoeg, maar witte neerslag krijgen we wellicht niet. “Zoals het er nu naar uitziet, gaan we geen witte kerst krijgen”, voorspelt Buienradar alvast.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven