Ophef over verjaardagsfeest prinses Amalia: ‘Teveel mensen aanwezig’??

Er is nogal wat ophef ontstaan over het verjaardagsfeestje dat Amalia afgelopen weekend gaf. Aan de Telegraaf is officieel bekend gemaakt dat er teveel mensen aanwezig waren.

Haar feestje ter gelegenheid van haar achttiende verjaardag werd gegeven in de tuin van het paleis. Volgens De Telegraaf waren er honderd aanwezigen maar Rutte zegt dat er 21 mensen waren “die niet allemaal gekomen zijn”.

De ophef is ontstaan omdat er volgens de maatregelen maar vier mensen per dag op bezoek mogen komen. Rutte zelf zegt hier het volgende over: “Amalia is vorige week 18 jaar geworden, meerderjarig. Een belangrijk moment in haar leven”, staat te lezen.

“Op het laatste moment is afgelopen zaterdag alsnog een verjaardagsfeestje georganiseerd buiten in het park achter het paleis.”

De verantwoordelijkheid over het Koninklijk gezin ligt in de handen van Rutte: “Allen waren gevaccineerd. Ook hebben zij gepaste afstand in acht genomen”.

De activiteiten die binnenshuis waren gepland waren “al ruim voor de verjaardag afgezegd”. Rutte wil wel benadrukken dat de vier personen per dag een advies is.

Wat Rutte eigenlijk hiermee wil zeggen is dat het gezin zich wel aan de regels heeft gehouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven