Veel verandering voor Bonnie St. Claire: ‘Er kwam altijd wel drank bij kijken’??

Voor Bonnie St. Claire was het afgelopen jaar, een jaar om nooit meer te vergeten. Ze rekende definitief af met de drank en ze voelt na jaren weer het respect van haar omgeving en eigen man Anne-Jan.

Ook aan alle ruzies kwam een eind. ‘Ruzies die door misverstanden en mijn angst waren ontstaan…’ Met haar boek Kwam een vrouw bij de slijterij heeft Bonnie sinds dit jaar definitief gebroken met haar alcohol-verleden.

‘Ik krijg veel meer respect. Van de mensen om me heen. Maar ook thuis. Mijn man Anne-Jan en ik hebben het zo goed samen. We lachen veel, er is veel plezier.

Niet dat we dat voorheen niet hadden, maar er kwam altijd wel drank bij kijken. Nu ik nuchter ben, sta ik altijd ‘aan’. En dat terwijl ik de drank op het laatst echt niet meer lekker vond.

Maar ik was verslaafd, mijn lichaam was verslaafd. Dus nam ik toch iedere keer dat glas wijn. Nu heb ik dat niet meer nodig. Ik kan ook gerust naar feestjes waar ze drinken. Ik taal er niet meer naar. En dat is echt wel anders geweest.’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven