Teleurgestelde Voice-regisseur Martijn laat van zich horen: ‘Zo onrechtvaardig’

Bij The Voice of Holland is er veel fout gegaan achter de schermen. Buiten het feit dat er veel klachten zijn over de coacheszijn er ook talrijke klachten binnen gekomen over een tot nu toe onbekende regisseur.

De redactie van BOOS besloot zijn naam niet te noemen tijdens de reportage daar hij geen publiek figuur is. Martijn treedt nu zelf naar buiten met zijn verhaal.

Er kwamen vijftien klachten binnen tegen de regisseur. “Deze regisseur zou op de werkvloer veel ongepaste opmerkingen en ongewenst handtastelijk zijn”, vertelde Tim Hofman in zijn reportage.

In het AD treedt Martijn uit de anonimiteit. De regisseur zegt dat zijn handtastelijkheid gewoon vriendschappelijk was. “Als een jongetje of een meisje binnenkomt dat heel zenuwachtig is, dan pak ik zo iemand vast en zeg ik; kom op hoor, je moet wel op televisie.

Het grappige is dat twaalf jaar geleden niemand dit raar vond. Dan kreeg je complimenten over hoe goed je in je vak was.”

Martijn zegt dat de tijden nu veranderd zijn. “Zeker als er wat jongere mensen rondlopen, hoor je: o, die gaat zeker met ze naar bed. Zo onrechtvaardig. Echt. Ik kan er gewoon niet bij.”

Zijn collega’s vroegen hem nog of hij niet bang was voor de reportage. “Mijn editors zeiden nog: Martijn jij bent altijd zo lekker bezig met die kandidaten, ben je niet bang dat iemand dat verkeerd opvat?

Toen zei ik, ja misschien wel. Maar ik denk niet dat er mensen te vinden zijn die zeggen: ik doe teveel.”

Martijn ontkent alles. “Ik heb al twintig jaar een mooie vrouw waar ik heel gelukkig mee ben. Ik doe dat niet en ik wil dat niet.”

Martijn geeft aan dat het vroeger normaal was om collega’s te zoenen bij het afscheid. Ook dat is nu anders. “Nee, dat is niet gek.

Nu bekijken we alles met het vergrootglas van 2022 en is alles zo krampachtig. Dit kan blijkbaar niet meer, maar een paar jaar geleden was het gewoon anders.”

“Ik wil het beste uit mensen halen. Dat heeft altijd gewerkt. Maar waarschijnlijk is het nu te ouderwets. Ik ben amicaal maar dat was nooit een probleem.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven