Zieke Rob de Nijs openhartig in interview: ‘daar trilde mijn hand al’??

In april zal de 78 jarige Rob de Nijs zijn allerlaatste concert geven. De zanger, die de diagnose Parkinson kreeg zal dan afscheid nemen van zijn publiek.

Het concert dat Rob op 10 april in de Ziggo Dome zal geven, heet ‘Het is mooi geweest’. Een toepasselijke naam daar dit zijn allerlaatste optreden zal zijn.

‘Het belooft een prachtige avond te worden. Ik zal met mijn band een paar mooie stukken spelen,’ zegt hij in RTL Boulevard. ‘Ik hoop dat je daar allemaal bij bent, en ik hoop jullie daar te zien.’

Rob kreeg zo’n twee jaar terug de diagnose van Parkinson, maar eigenlijk weet hij het al vijftien jaar. ‘Ik zag tv-opnamen en daar trilde mijn hand al. Het zaadje was toen helaas al geplant.

Ik ben sneller moe en heb soms wat meer tijd nodig om de juiste woorden te vinden. Zingen daarentegen lukt wél. Als ik zing, is die Parkinson er niet. Het is als bij stotteraars.’

Soms heeft hij wat last van een stijve nek, vertelt hij in Dag Allemaal. ‘Maar ik heb geen pijn. Gelukkig. Ik ben sneller uit balans, dus moet ik wel oppassen dat ik niet struikel bij een automatische beweging. Julius houdt daar ook rekening mee. Pas op, papa! zegt hij dan. Hij is heel lief en zorgzaam, hij let erop dat ik niet val. Ontroerend vind ik dat.’

Na zijn allerlaatste show ’t Is mooi geweest, op 21 november in het Sportpaleis in Antwerpen, hoopt Rob dat hem nog wat tijd is gegund.

‘Dat ik nog een tijdje kan nagenieten van het mooie leven dat ik heb kunnen leiden, nog meer tijd kan doorbrengen met m’n kinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven