Sylvana Simons compleet van slag door vraag: ‘Ben er echt letterlijk ziek van’??

Nog niet zo heel lang geleden was Sylvana te gast bij Eva Jinek en was het overduidelijk dat zij haar momenten pakte om te shinen.

Wat veel mensen alleen niet weten was dat ze voor die uitzending nog een interview had met een groot landelijk dagblad.

Dat interview was haar niet goed bevallen en een paar uur voor de uitzending van Jinek was zij daar nog doodziek van. 

“Zojuist geïnterviewd voor een grote krant. Twee journalisten sterk. Eerste vraag: ‘Ik sprak net een zwarte man met een andere mening dan jij.’ Serieus. Dat was de vraag”, twitterde ze.

Volgens Sylvana was het een bizarre vraag. “Alsof het logische antwoord niet is: ‘Joh, we zijn dus geen homogene groep die overal hetzelfde over denkt!’” 

Die openingsvraag zette de toon van het gesprek. “Het wilde niet gezellig worden de rest van het gesprek. Het hielp vast niet dat ik op enig moment opmerkte dat de vrouwelijke collega van de twee wel érg haar best moest doen om ertussen te komen. Enfin. Benieuwd naar het resultaat. Intussen even bijkomen van dit ‘gesprek’.”

Ze vervolgt: “Ben er echt letterlijk ziek van. Voel me aangetast. Echt bah. Maar ja, ‘het hoort erbij’. Op naar de volgende onderwerping aan fragiliteit, blinde vlekken, micro agressie en vooringenomenheid”.

”We zullen wel moeten. Voor het grote goed. Maar dit land verdient beter.” Ze besluit: “Nouja. Ik ben aan het ranten, geloof ik. Nooit verstandig eigenlijk. Dus ik laat het hier maar even bij. Maar wat ben ik klaar met dit discours in media en politiek zeg. Het houdt ons gevangen in exact die polarisatie waar we van af moeten.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven