Rutte probeert fout van de koninklijke familie goed te praten: ‘Het zijn ook mensen’??

Afgelopen woensdag had Rutte de taak om de Kamer te melden dat de koninklijke familie opnieuw de regels heeft overtreden. Na vragen van De Telegraaf heeft onze koning hem dat verteld.

Voor heel Nederland geldt er een maximum van vier personen tijdens een bezoek thuis, echter waren er op het feestje van Amalia 21 mensen.

De Rijksvoorlichtingsdienst komt met het bericht dat er 21 gasten waren, echter waren er volgens De telegraaf, tientallen meer aanwezig.

Koning Willem-Alexander werd In de aanloop naar het Europees kampioenschap was op beeld te zien hoe de koning druk bezig was met handen schudden en geen 1,5 meter afstand hield.

Ook moet koninklijk al eens door het stof na een reis naar Griekenland, terwijl Nederlanders werden opgeroepen zo min mogelijk naar het buitenland te reizen.

Rutte wil niet van een patroon spreken. ‘Dat vind ik te zware woorden’, aldus Rutte. ‘Deze koninklijke familie is zich er zeer van bewust hoe belangrijk het is dat we met z’n allen proberen die regels zo goed mogelijk na te leven’. 

Op de vraag of het koninklijk huis zich boven het volk verheven voelt, zegt Rutte resoluut: ‘Nee, helemaal niet. Echt niet.’

Rutte benadrukte daarnaast ook nog eens dat de familie ‘op alle mogelijke manieren voorzorgsmaatregelen’ heeft genomen. ‘Op dit éne punt, en dat is ook belangrijk, is het niet goed gegaan’, geeft hij toe.

Auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven