Rel bij Shownieuws vanwege prinses Amalia: ‘Ha! Ga je diep schamen’??

Bij het tv-programma Shownieuws is een klein relletje ontstaan over de cover van de Story waar prinses Amalie op te zien is. De nieuwe Story naakt de tongen los.

Op de desbetreffende foto is Amalia te zien met een mysterieuze jongen op de Brooklyn Bridge in New York. Het zou haar vriendje kunnen zijn en dus groot nieuws, maar de showmedia houdt zich toch liever op de achtergrond.

Hoofdredacteur Guido den Aantrekker schendt met zijn cover namelijk de mediacode. “Het is natuurlijk mediacode, want het is gewoon een privémoment en zij waant zich daar onbespied. Nu staat ze een dag na haar achttiende verjaardag vol op de cover en in het blad”, zei royaltyfan Sandra Schuurhof in Shownieuws.

Historische dag verpest

Volgens Patty Brard wordt er door deze cover een historische dag verpest voor Amalia, die gisteren werd binnengeleid in de Raad van State. “Wat ik ook vervelend vind is dat het op zo’n prachtige dag is…”

Patty wil ook nog even benadrukken dat op het moment dat de foto werd gemaakt, onze kroonprinses nog minderjarig was. “Ze is namelijk pas gisteren 18 geworden.”

Shownieuws-collega’s Bart Ettekoven en Evert Santegoeds steunen Guido niet. “Tot nu toe heeft hij zich er altijd braaf aan gehouden”, zegt Bart over Guido. “Ik begin er gewoon niet aan, want het levert zóveel gezeur op en dat is het gewoon niet waard.”

Guido is volgens Evert kansloos. “Ik weet alles van de mediacode. Heb zelf elf rechtszaken gehad met die mensen. Ik weet alle voors en tegens van het plaatsen van zo’n foto. Zelf denk ik: die strijd heb ik gehad. Die heb ik in m’n eentje moeten voeren. Dat heb ik heel erg verloren en bovendien was er niemand van de bladen die me toen steunde daarin.”

Afwezige Guido liet in een schriftelijke verklaring aan Shownieuws weten dat hij het ‘journalistiek verantwoord’ vindt om de foto’s te publiceren.

“Bovendien is de mediacode eenzijdig door het koningshuis in het leven geroepen, dus in die zin hebben we daar niks mee te maken.”

Overmoedig

Evert vindt het overmoedig: “Ik vind het een beetje na de oorlog in het verzet gaan, want deze strijd – en zeker dat laatste zinnetje van ‘ik heb iets opgelegd gekregen, ik hoef me er niet aan te houden – nou die vonnissen zijn er wel hoor…”

Sandra verwacht een rechtszaak: “Ze willen natuurlijk wel een piketpaaltje slaan.” En Evert ook: “Ze blijft in Amerika en ze willen niet dat ik me alsnog bedenk, denk ik.”

Guido vindt het flauw van zijn collega’s. “Vandaag véél media die onze cover met de foto van Amalia in New York in beeld/online laten zien, en hun royaltydeskundigen, die zichzelf journalisten vinden, likkebaardend laten vertellen dat dit een schending van haar privacy is. Journalisten… Ha! Ga je diep schamen”, twittert hij.

“Anyway, ik begrijp van al mijn kuch collega’s van de royaltypers dat ik na vandaag een ‘Tot mij wendde zich cliënt mevrouw A. van Oranje-Nassau’-schrijven tegemoet kan zien, dus maar een beetje bijtijds naar bed. A domani!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven