Artsen waarschuwen: Dit zijn de 4 redenen waarom je nooit, maar dan ook nooit op je rechterzij moet slapen ??

Iedereen weet dat voldoende slaap noodzakelijk is, zowel om ons fysiek goed te laten voelen als om ons mentaal alert te laten voelen. Helaas is het niet voldoende om elke nacht een paar uur te slapen.

De manier waarop je slaapt kan bepalen hoe je lichaam zich de volgende dag zal voelen en eruit zal zien. Het kan zowel je energieniveau als alle dingen die in jouw lichaam gebeuren beïnvloeden.

Uit onderzoek is nu gebleken dat het helemaal niet zo verstandig is om op je rechterzij te slapen. Onderzoekers laten weten waarom dit is en waarom het beter is om op je andere zij te slapen.

Uiteraard draaien we ons regelmatig in onze slaap en kunnen we niet voorkomen dat we toch op de rechterzij belanden.

1. Verlichting van de druk op de milt

Aan de linkerkant van het lichaam bevindt zich de milt. De milt is altijd druk in de weer met het reinigen van het bloed en het verwijderen van afval. Zodra we op de linkerzij slapen helpen we de milt een beetje in plaats van het te belemmeren.

2. Verbeterde vertering

De maag zal zorgen voor een betere spijsvertering wanneer je op je linkerzij ligt. Het zal veel beter kunnen functioneren,

3. Beter voor het hart

Wanneer je op rechterzij slaapt, moet het bloed eerst omhoog gepompt worden, wat resulteert in een slechtere bloedcirculatie.De grootste slagader van het lichaam (de aorta) buigt naar links, wat betekent dat het de bloedcirculatie bevordert als we aan onze linkerkant slapen.

4. Beter voor het lichaam in zijn geheel

Doordat zowel de maag als de alvleesklier aan de linkerkant van het lichaam zitten, wordt het hele systeem beter onderhouden als u niet aan de rechterkant slaapt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven