Rapper Akwasi maakt comeback: extreem ongemakkelijk moment??

Tijdens de talkshow HLF8 maakte Akwasi zijn comeback. Johnny de Mol zorgde echter voor een extreem ongemakkelijk moment: ‘Hallo zwarte mannen!’

Na de opening benoemde de Mol dat er ‘twee zwarte mannen’ aan de tafel zaten. Hij verwees hierbij naar Akwasi en Alain Clark. Het was een extreem ongemakkelijk moment en waarom Johnny dit deed, is onduidelijk.

Johnny probeerde zichzelf nog te redden: “Ik wou even zeggen: wat een heerlijk gemêleerde tafel. Ik zit hier met twee knappe zwarte mannen en luister, education is bliss, ik vraag het voor een witte vriend, zeg ik het dan goed?”

Akwasi was lichtelijk verbaasd: “Wat zeg je dan precies goed?” Johnny: “Ik zit hier met twee lekkere zwarte mannen.” Akwasi probeerde het nog lachend een beetje te sussen: “Ja, als dat is wat je wil zeggen, en het is ook zo, oké!”

Blijkbaar zocht hij verbroedering door het benoemen van de huidskleur van zijn twee gasten. Alsof er iets extreem uitzonderlijks gebeurde in de studio: “Ik vind het ook lastig en ik wil het graag goed zeggen, daarom zeg ik: ‘Education is bliss.’”

Akwasi: “Ja, ik vind het mooi wat je zegt en dat is ook de reden waarom wij Zwart heten. Zwart gaat kleur voorbij, zwart is alle kleuren mengen en dan krijg je iets wat geen kleur meer is. Zwart gaat letterlijk kleur voorbij.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven