Prinses Amalia krijgt professionele hulp: “Ik vind het geen taboe”??

Met enige regelmaat praat prinses Amalia met een professional als het gaat om haar psychische gezondheid. “Ik vind het geen taboe”, vertelt ze.

Deze openhartige onthulling heeft de prinses gedaan in de gesprekken met Claudia de Breij voor het boek Amalia dat vandaag is verschenen.

Ter gelegenheid van de aanstaande achttiende verjaardag van de troonopvolger wordt dit speciale boek uitgegeven. Amalia laatweten hulp te krijgen.

Haar ouders schakelde een kinderpsychiater in toen zij er achter kwamen dat hun oudste dochter op de basisschool met zichzelf in de knoop leek te zitten.

Nog steeds bezoekt de prinses een psycholoog wanneer ze dat nodig vindt. “Ik vind het geen taboe. En geen probleem om dat in het openbaar te zeggen.

Soms wordt het me allemaal te veel en dan praat ik met iemand. Als ik er behoefte aan heb, maak ik een afspraak. Even je hart luchten en dan ben ik weer voor een maand klaar”, zegt de prinses, die eraan toevoegt dat ze het heel normaal vindt om professionele hulp te krijgen.

Auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven