Niet eerder openbaar gemaakte gespreksverslagen: Opgeven koningschap Willem-Alexander??

Koning Willem-Alexander is al jaren zeer gelukkig getrouwd met zijn koningin Maxima en samen hebben zij drie prachtige dochters.

De aanloop naar het huwelijk van het stel, ging niet zonder slag of stoot. Dit wordt nu kenbaar gemaakt door de makers van de vierdelige BNNVARA-documentaire ‘Een Porseleinen Huwelijk’.

Bij Shownieuws werd duidelijk dat de makers zich baseren op niet eerder openbaar gemaakte gespreksverslagen van diplomaat Max van der Stoel en gesprekken met betrokkenen.

Maxima’s vader Jorge Zorreguieta was het grote probleem. Hij was ook de grote afwezig op het huwelijk, dit daar hij tussen 1976 en 1981 deel uitmaakte van de burgerregering tijdens de Argentijnse dictatuur.

Destijds dacht de toenmalige koningin Beatrix, dat het verleden van Maxima’s vader de monarchie wel eens schade kon toebrengen.

Dominee Carel ter Linden was de vertrouweling van de koninklijke familie en vertelt dat Willem-Alexander op dat moment dolverliefd was.

“Het is ook wel duidelijk geworden dat er ook grenzen waren als het ging om de keuze van zijn vrouw. Dat het wat Máxima betreft zo was, het is of haar of ik stap eruit.”

De vader van Maxima besloot uiteindelijk om niet naar de bruiloft van zijn dochter te komen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven