Ondervraging Nick Schilder over The Voice: ‘Het is moeilijk om erover te spreken’😱🤔

Nick Schilder is tijdens de radio uitzending The Friday Move op BNR Nieuwsradio keihard ondervraagt door Marianne Zwagerman.

Marianne wil de onderste steen boven hebben en kan niet begrijpen dat Nick Schilder niets is opgevallen. Nick was samen met Simon jarenlang coaches bij The Voice.

Marianne Zwagerman: “Ik denk dat het ook een generatieding is en dat daarom Johan Derksen het bijvoorbeeld ook echt niet begrijpt.

Het is een oude-mannenkwaal eigenlijk. Maar jij bent van een andere generatie: heb jij wel een antenne voor dit soort dingen?”

“Heb je er dan wel een antenne voor? Ik geloof dat John de Mol gewoon oprecht niet begrijpt wat het probleem is en heel veel mannen die daar rondlopen snappen dat blijkbaar ook niet.”

Gastheer Wilfred Genee: “Wij kennen elkaar niet goed, maar ik heb jou meegemaakt als een zeer bewust mens.

Dat boek dat je me laatst ook had aangeraden, Sapiens… Jij leest heel veel, je bent met heel veel dingen bezig, ook met duurzaamheid. Die antenne, mis jij die dan?”

Marianne Zwagerman: “Het is geen aan klacht, hè, maar ik vraag me dat dan oprecht af.” Nick: “Ik stel de vraagstelling alleen maar op prijs, hoor.

Wat ik wel merk in de media is dat alles en iedereen die er ooit mee te maken heeft gehad, verdacht wordt gemaakt, van: ‘Je móet iets hebben gezien!’ Daar heb ik wel moeite mee, met die invalshoek.”

“Er lopen daar wel 200 mensen rond. Sommigen hebben een reputatie in Hilversum, maar anderzijds denk ik dan:

de écht ernstige dingen vinden in het geniep plaats. Het is wel mogelijk dat er een klein groepje was dat het wél wist, etcetera.”

“Jij vraagt aan mij of ik er een antenne voor heb. Ik denk dat wij wereldwijd allemaal wel zijn opgeschud. Op 15 oktober 2017 was de allereerste #MeToo-tweet.

Daarna is het in een stroomversnelling gekomen. Misschien dat die antennes toen minder scherp stonden afgesteld dan nu. Je had zeker de laatste jaren mogen verwachten dat er alerter op was gereageerd.”

“Het is moeilijk om erover te spreken, omdat ik een heel goede band heb met hem en veel respect voor hem heb.

Ik ken de verhalen wel dat hij wel eens iemand afblaft, maar ik heb niets anders gezien in mijn carrière dan professionaliteit.”

“Voor zo’n groot programma werk ik het allerliefst met hem, omdat hij zó de wind eronder heeft. Ik zie hem als de beste tv-maker met wie ik ooit heb gewerkt.

Ik begrijp wel de boosheid die er is nu, maar hij pakt dingen wel grondig aan. Er is hem volgens mij ook alles aan gelegen om dit met wortel en tak uit te roeien.”

“Als ik en Simon Keizer ook maar een beetje lucht hadden gekregen van zoiets ernstigs, dan hadden we gewoon ingegrepen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven