Zien jouw nagels er ook niet fris uit? Ga de strijd aan met deze tips.

Het hebben van kalknagels is alles behalve fijn, dit daar het er niet bepaald fris uit ziet. Wat is een kalknagel eigenlijk? Wat zijn de symptomen en hoe voorkom je het? Met deze tips kom je van je kalknagel af.

Die verdikte nagel is het gevolg van een voetschimmel die in het nagelbed en de nagel is doorgedrongen. De nagel groeit niet goed door de schimmel. de nagel wordt dikker, brozer en brokkelt makkelijk af.

Over het algemeen ontstaat een kalknagel aan de onderkant of de zijkant van de nagel. De schimmel breidt zich langzaam uit tot hij onder de nagel zit en dan ontstaat het probleem. Omdat de schimmel onder de nagel zit, is het niet makkelijk om erbij te komen met middeltjes die de schimmel aanpakken.

De schimmels die kalknagels veroorzaken, zijn erg besmettelijk. Je kunt ze oplopen als je in aanraking komt met huidschilfers waar die schimmel in zit. Plaatsen waar je de grootste kans loopt om deze schimmels op te lopen zijn bij de sauna, het zwembad en douches van bijvoorbeeld een sportclub.

Het dragen van badslippers is absoluut raadzaam. Dringt de schimmel je huid of nagels binnen, dan gaat hij problemen veroorzaken. Bij een vochtige huid komen schimmels makkelijker binnen, hierdoor hebben mensen met zweetvoeten iets meer risico op een schimmelinfectie.

Een kalknagel kan best pijn doen, want de nagel kan scheuren, splijten en in extreme gevallen loslaten. Om van de schimmelnagel af te omen zijn er diverse huismiddeltjes. Dagelijkse voetenbadjes met soda of met azijn zijn een veelgenoemde methode, want dat doodt de schimmels op je voeten.

Het nagelbed elke dag insmeren met een beetje menthol-zalf, zoals de crèmes die je gebruikt als je verkouden bent, helpt ook: door menthol en kamfer legt de schimmel het loodje.

Bij de apotheek en drogist zijn er diverse middeltjes te koop om de schimmels te bestrijden. Gaat het niet over? Via de huisarts zijn pillen voor kalknagels verkrijgbaar om schimmelnagels definitief aan te pakken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven