Maxime wist waar ze aan begon: ‘Dat is het risico als je het onveilig doet’??

Sinds de geboorte van dochter Claire stond Maxime Meiland er alleen voor. De biologische vader van Claire wilde niets van de zwangerschap weten en heeft dan ook nooit een rol gespeeld in het leven van Claire.

Onlangs liet Maxime weten dat haar ex Jaap sinds kort weer van zich laat horen, uiteraard zorgt dit voor een dubbel gevoel bij Maxime. Toch krijgt de biologische vader van Claire steun uit onverwachte hoek.

In een gesprek met &C vertelde Maxime openhartig dat ze weer contact heeft met de vader van Claire. ‘Hij appt sinds kort weleens, maar dan denk ik vaak: nu even niet’, geeft Maxime aan.

‘Ik vind het zo zielig voor Leroy, want elke keer dat Jaap appt staan de tranen bij Leroy in de ogen. Hij is bang dat als Jaap eenmaal weer in beeld komt, Claire bij ons wordt weggehaald.’

In Shownieuws wordt de situatie van Maxime uitvoerig besproken en Anouk Smulders laat weten dat zij Maxime wel begrijpt.

‘Nu is het allemaal in de schijnwerpers, is er ook een baby bij gekomen en een man in haar leven gekomen en nú wordt er aan de bel getrokken.

Als moeder lijkt het me ongelooflijk moeilijk dat je los bent gelaten door iemand die net zo verantwoordelijk is voor de zwangerschap dan jij en dan pas na een tijd aan de bel gaat trekken.’

Collega Ronald Molendijk heeft begrip voor Claire’s biologische vader. ‘De oplossing is toch ook niet om dat níet te regelen? Die man of jongen kan toch inderdaad nu toch gewoon zeggen van: ‘Shit, dat heb ik onhandig gedaan.”

Hij vindt dat Maxime heel goed weet waar ze aan is begonnen. ‘Ja, het risico van onveilig is min of meer dat dit een paar maanden later op de stoep kan liggen. Jouw pijn zit hem er hoofdzakelijk in dat je het kindje moet meegeven?’

Anouk reageert: ‘Ja, aan een man die je ook heel erg veel verdriet heeft gedaan.’ Waarop Ronald besluit: ‘Ja, maar andersom ook, want toen hij dus aangaf dat hij liever niet wilde dat ze het zou houden, was hij natuurlijk ook niet echt blij. Ik wil niet per se de kant van de man of de kant van de vrouw doen, maar het is wel echt een probleem.’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven