Koning Willem Alexander kan op een hoop kritiek rekenen na dit ‘stiekeme gedoe’

Koning Willem Alexander heeft nogal wat verschillende ‘fouten’ gemaakt tijdens de pandemie, en dat heeft er voor gezorgd dat zijn fan groep steeds kleiner wordt. Ook zijn er veel vragen over de budgetvergroting voor het koninklijk huis.

Volgens weekblad Story is er namelijk ‘nieuwe informatie over zijn financiële handel en wandel aan het licht gekomen’. De bedragen die de Oranjes krijgen worden steeds vaker besproken en liggen dan ook onder een vergrootglas.

Het koninklijk gezin krijgt namelijk een behoorlijk kapitaal voor plezier, personeel en andere luxe zaken. Afgelopen zomer waren zij namelijk te vinden op hun nieuwe Wajer 55 van 2 miljoen op het water in Griekenland.

Ook wordt er volop gesproken over weggemoffelde uitgaven zoals commerciële vliegreizen van 40.000 euro in dikke privéjets die met andere commerciële vluchten mogelijk zouden zijn voor 200 euro. Kortom een stuk goedkoper.

Premier Rutte heeft hierop gereageerd en hij zegt: “De raming van de vliegkosten is gebaseerd op de gemaakte vlieguren en vliegkosten van de afgelopen vijf jaar. Daarnaast zal naar verwachting de beschikbaarheid van het toestel de Gulfstream in 2022 beperkt zijn. Dit in verband met vervanging van dit toestel. En waardoor er mogelijk sneller beroep op inhuur dan wel lijnvluchten moet worden gedaan.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven