Jurylid Idols verbaast het niet dat het fout is gegaan bij The Voice: ‘heel wat werd afgefriemeld’??(2 minuten lezen)

23 januari 2022 0 Door Wist Jij Dat Al?

In het eerste seizoen van talentenjacht X Factor (2005-2006) was Marianne van Wijnkoop, jurylid. Zij laat weten bij Idols nooit grens overschrijdend gedrag gezien te hebben.

De actrice en voormalig casting director zei dit zondag in het NPO Radio 1-programma De Perstribune in reactie op het nieuws rond The Voice of Holland.

“Er is volgens mij nooit iets gebeurd wat ik had kunnen zien. In mijn idee is het nooit gebeurd, maar ja je weet het niet”, aldus Van Wijnkoop. Destijds heeft zij ook nooit iets gehoord over protocollen daarover.

Het verbaast haar niet dat het bij The Voice mis is gegaan. Als voorbeeld geeft ze aan dat tijdens opnames van de serie Vrouwenvleugel, waar ze als uitvoerend producent voor werkte, tussen medewerkers “heel wat werd afgefriemeld”.

Volgens Van Wijnkoop gebeurde dat wel met wederzijds goedvinden. “Maar daar moeten mensen van geweten hebben.”

De reactie van John de Mol en vooral zijn gebrek aan empathie voor de vermeende [email protected], vond ze “ijskoud” en ze kreeg er “de rillingen” van. “Dit is wel jouw kind en jouw grote ding. Hoe kan het dat je daar niet ontzettend geëmotioneerd van bent?”