Eva Jinek maakt geen vrienden: ‘Sinterklaasfeest maar schrappen’

Eva Jinek heeft geen vrienden gemaakt met haar uitspraak over het sinterklaasfeest. Onze tradities lijken te minderen en door de huidige situatie is de kans aanwezig dat ook dit jaar bepaalde tradities anders gaan verlopen.

Voor de kerstdagen lijkt Jinek een oplossing te hebben. “Het is niet volledig ondenkbaar dat het nu, in deze snottermaand om het maar even zo te noemen, explosief zou stijgen. Het is niet allemaal helemaal uit het niets gekomen, dus in die zin voelt het als een onderschatting’‘.

”Zou het niet zo zijn dat als we zeggen: ‘Oké jongens, we moeten helaas carnaval en Sinterklaas offeren, maar daardoor zitten we niet met kerst niet opgesloten’. Dan denk ik dat er heel veel draagvlak en animo voor is.”

Kortom dit kan betekenen dat er wéér geen intocht zal zijn met veel publiek en dat het vieren thuis in beperkte groepsgrootte zal zijn. De voorzitter van de GGD, André Rouvoet, is het hiermee eens. Hij zegt: “Dat zou heel goed kunnen”.

‘Ik denk dat heel veel mensen ervoor beducht zijn. Net als vorig jaar. Dat je met de feestdagen niet zomaar bij elkaar kunt zijn. Als daar ingrijpende maatregelen voor nodig zijn, dan denk ik dat er best draagvlak voor zou zijn.”

Veel mensen zijn het totaal niet eens met het standpunt van Jinek: “Sinterklaas zou het uitgangspunt moeten zijn, niet de Kerstman…”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven