Hugo de jonge openhartig: “Het is de minste kant van het vak”??

Het afgelopen anderhalf jaar heeft Hugo de Jonge het niet makkelijk gehad. In de talkshow HLF8 op SBS6 weten dat dit alles een flinke impact heeft gehad op zijn kinderen.

“Het is de minste kant van het vak”, geeft De Jonge toe over de felle kritiek waarmee hij en zijn familie te maken hebben. 

De impact laat zich voelen. “Daar zijn ze heel erg sterk in, heel erg nuchter onder. Maar dat laat je nooit koud, zeker niet op die leeftijd.”

Thuis voeren hij en zijn vrouw veel gesprekken met de kinderen de hele situatie. “Wat het met hen doet, of ze zich voldoende weerbaar achten.” 

Bij zijn vrouw Mireille vindt hij houvast in de opvoeding van de kinderen. “Zij is mijn steun en toeverlaat.” Tevens laat hij weten dat zijn kinderen het ook lastig vinden om in hun persoonlijke leven met de bekendheid van hun vader om te gaan. 

“Die aandacht, dat je overal wordt herkend als je samen bent. Voor pubers is dat helemaal niks”, aldus de minister. “Ze hebben ook een heftig anderhalf jaar meegemaakt.

Wat ze moeilijk vinden is dat ik er bijna nooit ben, en als ik er ben, dan word ik altijd herkend.” Ook op school krijgen zijn kinderen genoeg over zich heen van klasgenoten. 

“Op school worden zij natuurlijk altijd aangesproken op de maatregelen die ik neem. Voor kinderen is dat sowieso niet leuk.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven