Tijdens tv-interview barst Frans Bauer uit in tranen: ‘Sorry, dit raakt me’??

Frans Bauer barst in huilen uit tijdens een gesprek dat hij heeft met William Rutten voor zijn rubriek Op De Gevoelige Plaat. “Zo’n foto brengt heel veel herinneringen op”, snikt hij.

In zijn serie Op De Gevoelige Plaat interviewt William Rutten bekende Nederlanders die hij ooit op de foto heeft gezet.

Frans is dit keer aan de beurt. Tijdens het gesprek komt er een foto met een van zijn zonen voorbij. “Ik zit te kijken en het doet me heel veel dit soort foto’s. Daar betrap ik mezelf op.”

Waarom wordt Frans zo emotioneel bij dit soort foto’s? “Misschien komt het ook wel door het ouder worden, dat ik ook vaak emotioneler ben.

Dit doet je realiseren dat de tijd zo snel gaat en dat je je vaak niet realiseert dat het sneller gaat dan je wil. Ondertussen is Chris een meter langer dan mij, heeft een vriendin en studeert.”

Als William een foto toont van Frans met zijn in 2015 0verleden vader, komen de emoties pas echt. “Ik vind het heel lastig om over mijn vader te praten.

We hadden gewoon een ontzettend bijzondere band. We waren gewoonlijk eigenlijk één. Waar ik was, was mijn vader en waar mijn vader was, was ik.”

Frans krijgt aan het eind van het interview de foto met zijn vader cadeau en barst vervolgens in tranen uit. “Sorry”, zegt de volkszanger.

William daarop: “Nee joh, helemaal goed. Ik vind het mooi om te zien dat het je zo emotioneert. Dat doet een foto.”

Om zo geconfronteerd te worden met de leegte die zijn vader heeft achtergelaten, vindt Frans lastig. “Zo’n foto brengt heel veel herinneringen op. Herinneringen die heel mooi zijn, maar wel pijn doen.”

Het interview vond overigens een week voordat zijn Mariska werd getroffen door een hersenlnfarct plaats.

William “Dus toen was alles nog gewoon goed en we hebben het er ook niet over gehad. We hebben het natuurlijk wel over Mariska gehad, omdat zij de liefde van zijn leven is.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven