Bevroren autoruiten: Zowat iedereen maakt deze 4 fouten!??❄❄

Het is weer goed koud en dus mogen we weer krabben. Er zijn alleen een aantal dingen die je écht beter kunt laten, wanneer je auto bevroren is.

Experts geven het dringende advies om vooral geen warm water over bevroren autoruiten te gieten. Door het grote temperatuurverschil kan het glas namelijk barsten en dan ben je een stuk verder van huis. Het is beter om een flacon met een voorruit ontdooier te gebruiken.

Krantenpapier op je ruiten plaatsen om deze te beschermen voor de kou is niet handig. De kranten kunnen vastplakken aan je ruit en dan krijg je het niet meer los. Bij lichte vorst zou je nog een vuilniszak kunnen gebruiken maar de beste optie is een waterafstotend scherm of een anti-ijsdeken.

Tijdens het krabben je motor alvast aanzetten, is een fout die veel mensen maken. Nadat je de ruiten ijsvrij hebt gemaakt, hoef je pas de motor in te schakelen. De ventilatie blaast pas warme lucht bij een warme motor. Bovendien verbruikt een koude motor extra benzine, waardoor je tijdens het krabben slechte stoffen inademt.

Vooral in de wintermaanden is het verstandig om je handrem niet te gebruiken omdat deze kan vastvriezen. Als je op een heuvel staat kun je het beste wielblokken gebruiken en sta je op een normale plek, zet dat de auto in de parkeerstand of in de eerste versnelling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven