Waarschuwing: “Stop met het eten van het ijs van Ben & Jerry’s” ??

Glyfosaat is een landbouwgIf waarvan onlangs bekend is geworden dat het in te grote hoeveelheden in Ben & Jerry’s ijs te vinden is. In Nederland kennen we het ook wel onder de merknaam Roundup.

Een Amerikaanse consumentenbond kwam een tijd geleden met deze ontdekking na het ijs uit verschillende Europese landen onderzocht te hebben.

Het landbouwgif werd naar het ijs vervoerd via het veevoer naar de melk, en ook de landbouwgewassen die uiteindelijk in het ijs worden verwerkt.

Ben & Jerry’s houdt voet bij stuk en stelt dat het totaal niet onvelig is en dat ze absoluut geen regels of eisen breken met de hoeveelheid glyfosaat in het ijs.

Dat klopte volgens de onderzoekers niet helemaal. Van de 14 ijsjes waren er maar 2 waarvan het volume glyfosaat minder was dan schadelijk.

De rest kwam dus negatief uit de test. De onderzoekers stellen dat we ons zorgen moeten gaan maken om de volksgezondheid.

Het plan is om te zorgen dat Ben & Jerry’s ijs volledig glyfosaatvrij is volgens Europarlementariër Bart Staes, maar wellicht dat het inmiddels al gebeurd is. Tot die tijd geven de onderzoekers aan te stoppen met het ijs van dit merk.

De consumenten dienen te weten wat ze binnen krijgen, en vooral als het gezondheidsrisico zo zorgelijk is.

Volgens Unilever zijn ze geschrokken van deze vondst, maar zagen ze het wel een beetje aankomen. Glyfosaat zijn bijna overal in, namelijk, maar het gaat erom dat het in al die andere producten wel onder de grens blijft en bij het ijs niet. Bovendien zijn de maximaal gestelde hoeveelheden veel te hoog.

Het werd getest op ratten en na een jaar hadden zij al nier falen en tum0ren. Het werd ook op menselijke cellen getest.

Voor een kind van 35 kilo waren twee scheppen ijs per dag al genoeg voor een uiteindelijke lever probleem. Maar ook petroleumresiduen en arsenicum, stoffen nog schadelijker dan glyfosaat, werden geconstateerd.

Hoe het in zulke hoge volumes in het ijs terecht is gekomen is nog niet helemaal duidelijk. Het kan door de melk komen, maar ook de stoffen die de ijsjes hun smaken geven kunnen de boosdoener zijn.

Glyfosaat zit inderdaad bijna overal in, en veroorzaakt daarom veel gezondheidsproblemen. Half-Baked, Cookie Dough en Peanut Butter Cup zijn de smaken waar je mee op moet passen.

Chocolate Fudge en Cookie Dough (Frankrijk), Half-Baked, Peanut Butter Cup en Chocolate Fudge (Groot-Brittannië) en Cookie Dough, Toppea, Peanut Butter Cup, Karamel Sutra, Home Sweet Honey Comb and Cinnamon Buns (Duitsland) staan ook op de lijst.

Nogmaals, wellicht is dit inmiddels al gedaan, maar het is goed om te weten dat dit meespeelt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven