Jim Bakkum heeft een schuldgevoel: ‘Alsof ik niet op wil komen voor dit diepe onrecht’??

Jim Bakkum heeft zich nu ook uitgesproken over de gehele situatie rondom The Voice of Holland. Op zijn Instagram-account plaatste hij een emotioneel bericht.

Jim deed in 2002 mee aan de talentenjacht Idols. Op Instagram legt hij uit waarom hij tot op heden zijn kaken stijf op elkaar hield.

‘Dit is omdat ik er a) praktisch gezien niets mee van doen heb en er niets van weet behalve de info die wij allemaal weten, en b) het zo heftig vind dat ik er de juiste woorden nog niet voor kon vinden’.

Jim kreeg vrijdag de vraag of hij aan tafel wilde zitten bij talkshow Op1 om de week te evalueren. ‘Ik heb de uitnodiging afgeslagen omdat ik de intensiteit van dit onderwerp zo hoog vind, dat ieder verkeerd geïnterpreteerd woordje je nog wordt aangerekend.’

‘Sinds het afslaan van die uitnodiging voel ik een soort schuldgevoel. Niet naar Op1. Maar naar de slachtoffers. Alsof ik niet op wil komen voor dit diepe onrecht.’

‘Ik kijk naar mijn lieve meisje van 6 die aan het dansen en zingen is en misschien later ook wel aan een soortgelijk programma wil mee doen’ zo gaat hij verder.

‘En het idee dat er dan volwassen gasten werken die denken dat ze door hun positie dingen mogen zeggen en doen, al is het het kleinst mogelijke, dat maakt me zo kwaad.

Onschuldige meiden (maar misschien ook jongens!) die met hun hoofd en hart vol dromen meedoen in de hoop hun droom uit te zien komen, maar waar het voor eindigt in een grote nachtmerrie vol met aangiftes en trauma’s. Niet te bevatten.’

‘Ook wil ik mijn medeleven betuigen aan alle onschuldige dierbaren van de daders. De kinderen, de partners die zonder dat ze dit willen er vol in meegetrokken worden. He, toch de juiste woorden gevonden. Hoop ik tenminste. Ik moest dit even kwijt. Ik denk aan jullie.’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven