Na het ter wereld brengen van baby weten artsen niet wat ze zien ??

Jennie Wilklow, uit Highland, New York, was samen met haar partner in blijde verwachting van een dochtertje. Haar zwangerschap verliep uitstekend en alles wees op een gezond kindje. Echter zal Jennie nooit de schok van het ziekenhuispersoneel en de “enge” stilte van haar man vergeten na de geboorte van haar dochter.

Na 34 weken werd Anna ter wereld gebracht via een nood keizersnede. ‘Toen ze haar eruit haalden, hoorde ik haar huilen, en ze zeiden:’ Ze is mooi. ‘Dat zijn de woorden die elke moeder wil horen, dus ik lachte en ontspande,’ zei Jennie tegen Cafe Mom.

Anna werd na de geboorte achter een gordijn geplaatst en Jennie voelde direct dat er iets niet klopte. Jennie kreeg kalmeringstabletten en voordat ze het wist lag ze onder zeil.

‘Open wonden over haar hele lichaam’

Anna werd geboren met harlequin ichthyosis. Dit is een zeldzame aandoening die zorgt voor de vorming van dikke huidplaten die zich vervolgens splitsen en scheuren rond hun lichaam. Artsen wisten eerst niet zeker waar ze mee te maken hadden.

“Terwijl ze haar uiterste best deden om haar te helpen, verhardde haar huid binnen enkele seconden (van de geboorte). Na uitharding begon het te splijten, waardoor er overal open wonden ontstonden, “vertelde Jennie aan Cafe Mom.

Toen Jennie weer bij haar positieven kwam zat haar man aan haar zijde. Echter gaf hij geen antwoord toen ze vroeg of Anna in orde was.

“De stilte van mijn man maakte me bang; hij was net in shock toen de dokter vertrok, en ik porde voor meer info, ‘zei Jennie tegen Cafe Mom.

“Hij bleef maar zeggen:” Het is slecht. “Wat betekent dat eigenlijk? Dacht ik. Hij vertelde me, ‘Jennie, ik keek in haar ogen en ze heeft de mooiste ziel.’ ”

Wanneer een baby geboren wordt met deze aandoening kan de manier waarop de huid verhardt, ervoor zorgen dat hun lippen en oogleden binnenstebuiten keren of een aanscherping rond de borst veroorzaken die het moeilijk maakt om te ademen en te eten.

Vroeger stierven baby’s met deze aandoening meestal al na een aantal dagen, vandaag de dag is dat gelukkig niet meer zo en hebben zij zeker een kans op leven.

Artsen gingen er van uit dat Anna ook zou te komen overlijden maar de kleine overtrof een ieder zijn verwachtingen.

“Ze was schoonheid in de puurste vorm,” zei Jennie.

Maar het behandelen van dit soort huidaandoening is niet gemakkelijk en om te beginnen kon Anna alleen fleece pyjama’s dragen.

“Om de paar uur bedekte ik haar met vaseline en baadde haar vele uren van de dag. Ik had jarenlang gedroomd over de dingen die mijn baby zou dragen, en hoewel het zo triviaal leek, was het waar ik het meest mee worstelde, ‘zei Jennie tegen Cafe Mom.

Op de Instagram-pagina genaamd harlequindiva pronkt Jennie met haar dochter.

Het is een account waarin Jennie volkomen eerlijk is over het wel en wee van een kind met deze aandoening. Maar ook om het bewustzijn te vergroten en te laten zien hoe mooi Anna is.

“Anna veroverde ieders hart omdat ze de zuiverste vorm van perfectie is. Elke dag het werk doen, is eenvoudig als ik het voor haar doe en met elke nieuwe prestatie viert de wereld het met me, ‘zei Jennie tegen Cafe Mom.

Ze voegt eraan toe: “Ik begrijp nu dat ik haar gekregen heb vanwege de liefde die ik in mijn hart al had voor mijn dochter. Anna was voor mij bedoeld, en ik voor haar, en samen zullen we de wereld laten zien wat echte schoonheid is. ”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven