Asielzoeker weigert woning vanwege 1 traptrede teveel. “Dat is mij veel teveel traplopen.”

Een asielzoeker heeft een woning in Leiden geweigerd omdat deze 17 traptreden heeft. Dat is volgens hem één teveel en heeft daarom een kort geding aangespannen. De Telegraaf bericht dat de man het aan zijn hart en longen heeft en hij heeft een doktersverklaring waarin staat dat de man maximaal 16 traptreden omhoog kan lopen.

De man woont alleen in een AZC in Katwijk (zie foto hierboven). Daar heeft hij een gezinsunit voor zichzelf, nadat zijn ex-vrouw en kinderen na een scheiding ergens anders zijn gaan wonen.

Het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) wil graag dat de man een andere woning betrekt, zodat ze plaats kunnen maken voor urgente gevallen. De woning in Leiden leek uitkomst te bieden.

Echter telt de huurflat zeventien treden om binnen te komen. Een sanitaire stop is nog eens 14 treden. Daarom heeft de man de woning geweigerd en een kort geding aangespannen om in het AZC te blijven. Daarnaast gaf de man aan dat de verwarming in de huurflat niet naar behoren zou werken.

Het COA geeft daarentegen aan dat, in het centrum in Katwijk, de man ook regelmatig trappen moet oplopen. Ze vinden het een prima aanbod en eisen van de rechter ontruiming van de gezinsunit. De rechter zal een uitspraak doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven