Koning Willem-Alexander pissig over kritiek verjaardagsfeest Amalia??

Koning Willem-Alexander liet donderdagmiddag in een korte verklaring weten dat hij niets meer te zeggen heeft over het omstreden verjaardagsfeestje van Amalia.

De koning was in Den Haag om de opening bij van het Kunstmuseum bij te wonen. Bij het verlaten antwoordde hij duidelijk geagiteerd dat “het heel duidelijk is geweest wat daarover gezegd is.”

De koning beschouwt de kwestie als afgesloten. Zowel Willem-Alexander als prinses Amalia kregen zware kritiek omdat ze een verjaardagsfeestje hielden met honderd genodigden.

Het feestje werd gehouden in de binnentuin van de koning, een ruimte dat als woonomgeving beschouwd moet worden. Volgens de huidige regels mogen er thuis slechts vier personen op bezoek.

In een brief aan de Tweede Kamer schreef Mar Rutte dat alle officiële vieringen waren afgezegd. In de tuin van Paleis Huis ten Bosch vond toch een groot feest plaats, en dat tegen de adviezen in.

Rutte laat weten dat er maar 21 personen waren uitgenodigd. De Telegraaf weet op basis van bronnen dat er honderd man was.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven